Блиндирани врати

Устройство на Блиндираните врати

Блиндираните врати представляват специален вид усилени врати. Най-често усилващите елементи са направени от метал, точно поради тази причина можете да чуете и другото им наименование - метални врати. Но тук трябва да споменем и няколко разлики: една обикновенна метална врата може и в общия случай е по-неустойчива от специално проектираните да издържат големите предизвикателства на крадците Блиндирани врати

Границата между дома и външния свят, първите черти на вашата индивидуалност, това представлява входната врата във вашата къща.

Всяка блиндирана врата е на първо място в защита на вашият дом срещу нежелано проникване - взлом. Тези врати са създадени с помоща най-модерни устройства за сигурност и технологии, които  ние  можем да предложим на своите клиенти.

Блиндираната врата може да се облече както искате, да се хармонизира с вас и да отрази начина ви на живот.

 

Каталог 1

Каталог 2

 

Блиндирани врати

Фирма Gardesa S.p.A. – Италия е един от най- големите производител на блиндирани врати  в Европа.

Крилото и касата на блиндираните врати са изработени от профилирана, електропоцинкована стомана. Роботизираната поточна линия се грижи за най-голямо качество и прецизност при изработката на блиндирани врати. Крилото е покрито с интериорни плоскости в над 2 000 разновидности. Oбкантващият профил на крилото е от пластифицирана стомана така блиндираната врата става ударо и взломо устойчива. Заключването на металното крило към металната каса е четиристранно и се осъществявя с моторни брави, касови брави и/или брави със секретни патрони с електронно блокиране. Това придава изклучителната сигурност на  блиндираните врати.

C:UsersofficeDesktopclass3.jpg

 

Бравите притежават функция прекодиране (във всеки един момент могат да бъдат закупени запечатани нови ключове и да бъде сменена секретността на бравата). Уплътнителите  осигуряват топло и шумоизолацията на жилището. Стандартно във вратите са вградени: регулируем падащ праг (за уплътнение към пода), девиатор (за странично заключване), регулируеми панти и пасивни шипове за защита на пантите. Благодарение на фиксаторът на отварянето вратата защитава жилището от взлом. В Блиндираните врати могат да се монтират широкоъгълни шпионки - 160 – 200 градуса. Обковът бронз,мат хром, лъскав хром или месинг  е по избор: фиксирана или подвижна топка с дръжка.

 

Блиндираните врати предлагани от Омега Интериор ЕООД  притежават сетификати за взломоустойчивост по ENV 1627-1 , маркирани са със знак CE и се придружават от декларации за съответствие на производителя. Фирма Dierre S.p.A. е сертифицирана по ISO 9001:2000. Блиндираните врати притежават 2 години европейска гаранция.

 

Панели за Блиндирани врати

Всеки стил и вкус може да бъде задоволен в рамките на хиляди цветове, видове дърво и орнаменти предложени от Gardesa spa: фрезовани панели, пантографирани. панели с корнизи, лакирана, масивно дърво лакирано на водна основа или в двойно облицован алуминий. Има и богат избор от модели, направени от група специалисти резбари и продуктови ръководители, чиито вкус извайва в старинен стил дърво от орех, кестен, дъб и череша с техниките на традиционната дърворезба и инкрустация.

Пантите „ Микрон „ стандарто вградени в някои модели Блиндирани врати, като опция за други и стандарт за всички двукрили врати. Спомагат за прецизното регулиране на крилото към каса. чрез движение на пантата във всяка една посока ( височина. дълбочина и хоризонтално изместване). По този начин се елиминират грешки при монтажа и се осигурява перфектното уплътнение на вратата.

Всички модели блиндирани врати на Dierre са оборудвани стандарто с падащ праг. Лостов механизъм снабден с гумен уплътнител работещ в затворено положение на варата. При затваряне на крилото вграден в механизма палец се притиска в касата на вратата и избутва лост с гумен уплътнител за изолоране от долната страна на вратата а при отваряне автоматично се повдига във вътрешността на вратата. Перфектното решение за топло, шумо и димо изолация.

Благодарение на новото устройство за ограничаване на отварянето „ OPEN VIEW ще можете да се насладите на лимитирано отваряне на блиндираните врати с възможност за поглед пред тях и същевременно с това металната врата ше ви защити от нежелано проникване. Новото устройство, вградено в горната част на рамката, позволява допълнително заключване маниполирано от вътрешната страна на блиндираните врати.

"AIR-WATER- WIND" система в Блиндираните врати

Тази система увеличава звукоизолацията, навлизането на вода под вратата и така нежеланото „свирене“ на вътъра под вратата.

Система SEN.TI.NEL

Тази система задейства вградена във вратата аларма със звуков сигнал при опит за въздействие върху вратата на определени точки. Най-проблемните точки са свързани към алармата и сигнализират за напр.опит за разпробиване на бравата. Захранва се от независим източник.

Закрепване на конструкцията на металните врати.

Носещата конструкция на металната (блиндирана) врата е съставена от два дебелостенни стоманени профила,т.нар. „черна“ каса. която се анкерира в стената и към нея посредством винтове се закрепя основната каса носеща крилото на вратата. Всички метални детайли в една блиндирана врата  са поцинковани и прахово боядисани за дълготраиност и устойчивост на атмосферни влияния.

Друг водещ производител , чиито продукти предлагаме е OIKOS VENEZIA SRL.

Продуктите на тази водеща италианска фирма за блиндирани врати се характеризират с иновативност, висока сигурност на механизмите, използване на нестандартни материали като панели, напр.бетон, желязо, и прецизност във всеки едни елемент-от поръчката до транспортната опаковка.

Един от най-интересните модели е SYNUA- това е модел с изместена ос на въртене, която лагерува на горна и долна панта в пода. По този начин колекцията предлага врати до 200 см широчина на крилото, без да се нарушава баланса , сигурността и лекотата на работа на вратата.