Ламинатен паркет

Какво е ламиниран паркет?

http://parketensviat.com/wp-content/uploads/2012/06/laminate-flooring-layers.jpg

Източник „Паркетен свят“

◾1. Най-горния пласт осигурява защита против износване, петна и избледняване (което се среща при естествените продукти).

◾2. Следващ слой е изображението на действителен декор (дъб, бук, череша, орех, бамбук, ябълково дърво, явор, керамична или каменна плочка, екзотични подове и др. с 1 ивица, 2, 3 или 5 ивици).

◾3. Ядрото на ламината е изградено то HDF (high density fiberboard) и определя неговата издръжливост.

◾4. Този слой осигурява стабилност на ламела.

 

Въведение в подовите настилки

Ламинирания паркет е чудесна алтернатива на твърдата дървесина, когато искате топлина и красота. Това атрактивно решение за вашето помещение е на разположение в широк диапазон от цени, декори и повърхности. Ламинираният паркет една от най-гъвкавите, трайни и добре изградени видове подови настилки на пазара днес.

Предимства на ламинирания  паркет

По-ниска цена в сравнение с масивния паркет

Богато разнообразие от шарки и цветове, както и многообразие от декори, които имитират почти всички класически и екзотични видове дърво

Лесна поддръжка и почистване

Завършен с високоустойчиво покритие срещу износване

Лесен монтаж - може да бъде поставен върху износени настилки като мокет, балатум, плочки и при необходимост лесно може да се демонтира

 

Инсталация

Откакто на пазара се въведе клик системата на ламинирания паркет, която го заключва, ламинатът се превърна в отличен избор за всяко домакинство, тъй като се монтира бързо, лесен е за ремонт и може да бъде инсталиран от хора без опит и специализирани инструменти. Ламинирания паркет няма нужда да бъде застопоряван с лепило или пирони. Ламината е с лесна за почистване повърхност, устойчив на удари и надраскване, има възможност да се монтира върху различни настилки. Ламиниран паркет може да се инсталира в почти всяка стая в апартамента, стига повърхността на пода да е гладка и твърда. Ламинат може да се инсталира върху бетон, дърво, керамични плочи дори и върху балатум. Не се препоръчва монтирането на ламиниран паркет в гаражи или на открита (веранда), главната причина за това е влагатал. Ламиниран паркет, който е правилно монтиран и поддаржан ще живее дълго колкото и домът ви.

 

Посока на редене на ламиниран паркет

Посока на редене

Посоката на редене на ламинирания паркет е най-вече въпрос на вкус. Въпреки това ние препоръчваме да се пaда по дължина на основния източник на светлина и напречно на посоката на движение. Често не е възможно да се следва тази препоръка, тъй като вратата се намира намира срещу прозореца. В този случай трябва да постъпите така както сметнете за най добре.

 

Посока на редене

 

Към днешна дата „Омега Интериор” е дистрибутор на едни от най-реномираните производители на ламиниран паркет – Egger. Във всеки един от магазините ще бъдете професионално консултирани и ще получите полезни съвети от екип от висококвалифицирани продавач-консултанти и монтажисти. При нас можете да откриете голямо разнообразие от ламинатен паркет, а също и подходящите за тях аксесоари – подложка за ламинат и паркет, первази, лайсни и други. При нас можете да откриете и всички необходими консумативи за поддръжката и почистването на Вашата подова настилка.